En slö kökskniv och kantareller på en skärbräda

DÅLIG KÖKSNIV FÖRSTÖR MATEN – HUR?

Att en vass kniv gör matlagningen roligare, säkrare och aningen mer elegant vet du. Ett rön som möjligen kan få flera att höja på ögonbrynen är att en välslipad kniv faktiskt är bättre för att bevara både smak- och näringsämnen i maten. En slö kniv som mosar sig igenom till exempel persilja eller päron tar nämligen med sig aromer, oljor och fibrer som rinner rakt ned i skärbrädan och går till spillo. Skär du kött med en riktigt vass kniv får du en jämn skärsida att lägga an mot pannan vilket säkerställer bättre stekyta. Med ett jämnare resultat som följd. Smak, textur, näringsämnen och utseendet på din mat blir alltså avsevärt bättre om du håller dina knivar i gott skick. Som om du nu behövde ytterligare ett argument…

Vill du veta mer om vassa knivar, kolla in: Slipa kniv – en guide >>

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *